top of page

Behandelingen

Chinese geneeswijzen

Volgens de traditionele Chinese filosofie bevat alles wat zich tussen hemel en aarde bevindt energie (qi). Naast de circulatie van bloed, lymfe en lichaamsvloeistoffen bestaat ook een circulatie van energie die alles in het lichaam continu in beweging houdt.  

Alles wat bestaat is een fusie van 2 tegenovergestelde, complementaire krachten, yang en yin, zoals dag en nacht, zomer en winter, licht en duisternis, .. Het vrij doen rondstromen van energie in de juiste banen en richting en het herstellen van de balans tussen yin en yang zijn de basisprincipes van de Chinese geneeswijzen. 

Deze geneeswijzen zijn complementair aan de Westerse geneeskunde en vervangen ze niet. Doorverwijzing  naar de arts is vaak aangewezen, en zo kan de arts ook, doorsturen naar de acupuncturist.

 

Acupunctuur

Door het inbrengen van naalden in acupunctuurpunten kan de energiedoorstroming in het meridianenstelsel herstellen. Waar energie geblokkeerd zat, gaat die weer stromen, waar energie te weinig is, wordt er gestimuleerd en waar te veel is, gekalmeerd. Het inbrengen van de naald gaat snel en is bijna niet voelbaar. Als de naald op de juiste diepte en plaats zit kan de patiënt een ‘qi-gevoel’ ervaren. 

Tuina

Tuina is een geheel van manuele technieken  zoals masseren van acupunctuurpunten, mobilisaties, manipulaties en tracties. 
Ook wordt er gebruik gemaakt van cups (glazen bollen die luchtledig gemaakt op de huid worden geplaatst), naaldhamertje, moxa of moxalamp, kruidenpleisters…
 

Babymassage en kindertuina

Bij kinderen van 0 tot ± 6 jaar zijn energetische verstoringen anders dan bij  oudere kinderen en volwassenen en vooral het gevolg van verteringsproblemen en lage weerstand. Zo zijn kinderen vaak verkouden, met hoest en neusloop, of sluimert er een chronische oorontsteking. Ook verteringsproblemen zoals reflux, buikpijn, constipatie of diarree kunnen verholpen worden. 


Voor deze leeftijdsgroep is er een apart en uitgebreid arsenaal van massagetechnieken die aangenaam zijn en goed verdragen worden.  Maar ook zonder specifieke klachten zijn baby’s welkom voor een algemene gezondheidsmassage.
De technieken worden ook aan de ouders aangeleerd en op een schema aangeduid zodat zij die dagelijks kunnen herhalen. Dit is zowel voor de baby/kleuter als de ouders een fijn moment in de dag.

Bij acute en ernstige klachten raad ik steeds aan om contact op te nemen met een arts.  

Fytotherapie

Soms kan het nodig zijn om de therapie te ondersteunen met de kruidenformules. Deze zijn steeds afkomstig van betrouwbare firma’s die de herkomst van de kruiden streng bewaken. 
Het is nooit de bedoeling om te interfereren met medische voorschriften. Vermeld daarom bij de eerste afspraak welke medicijnen je dient te nemen. Kruiden zijn enkel voedingssupplementen en kunnen juist omwille van bepaalde medicijnen niet aangewezen zijn. 

Kruiden zijn in aangepaste dosering ook geschikt voor kinderen. 
 

Medische Qi Gong

In deze individuele qi gong sessie krijgt men oefeningen aangeleerd of ondergaat men een energetische behandeling die, vergelijkbaar met acupunctuur, het lichaam in balans brengt. 

Soundhealing

Alles in de wereld heeft een bepaalde frequentie.   Dus ook kleur en geluid hebben hun frequenties.   Met gebruik van klankschalen en stemvorken kan je oude vastzittende patronen vrijmaken.

bottom of page