top of page
Christine Sterckx

licentie in de motorische revalidatie en kinesitherapie; traditionele Chinese geneeswijzen (acupunctuur, tuina, voeding, fytotherapie, qi gong en medische qi gong), docente kindertuina O.T.C.G..

 

Na haar studie Motorische Revalidatie en Kinesitherapie aan de KU Leuven, vatte ze heel veel interesse voor Oosterse geneeswijzen en yoga op.

 

Na enkele jaren startte ze met de opleiding Basis in de Traditionele Chinese Geneeswijzen en de opleiding Acupunctuur.

Het TCM virus (Traditional Chinese Medicine) had haar totaal te pakken zodat ze ook tuina (Chinese massage en manuele therapie), voedingsleer, fytotherapie en medische qi gong opleidingen heeft gevolgd.

 

Verder laat ze niet na om jaarlijks bij te scholen i.v.m. zwangerschap en fertiliteit, qi gong, sportblessures, fytotherapie, ooracupunctuur, pediatrie, balansmethode e.d..

Ook andere raakvlakken met haar vak zoals Soundhealing, Transactionele Analyse en Embodied Coaching worden verkend.

 

Sinds 2012 is ze ook docente baby en kindertuina aan het O.T.C.G. (Opleidingsinstituut voor Traditionele Chinese Geneeswijzen).

 

Ook heeft ze van 2008 tot 2016 deel uitgemaakt van de groepspraktijk Connectobe opgericht door dr. Linda Gryp.

Recent, sinds april 2024,  is ze ingestapt in EVEN - groepspraktijk mentale en lichamelijke gezondheid, waar ze naast acupunctuur vooral accenten gaat leggen pediatrie en qi gong.  De praktijk is gelegen in de pastorie van Denderleeuw.

_DSC_0880.jpg
bottom of page