top of page
Welkom op de website van acupuncturiste Christine Sterckx 

Christine Sterckx heeft sinds de opening van de acupunctuurpraktijk in 2002 zich verder ontplooid in de 5 hoofdpeilers van de Traditionele Chinese geneeswijzen.

 

Deze  5 pijlers zijn acupunctuur, tuina (Chinese manuele therapie), qi gong, voedingsleer en fytotherapie.


Volgens de traditionele Chinese filosofie bevat alles wat zich tussen hemel en aarde bevindt energie (qi). Naast de circulatie van bloed, lymfe en lichaamsvloeistoffen bestaat ook een circulatie van energie die alles in het lichaam continu in beweging houdt. Het vrij doen rondstromen van energie in de juiste banen en richting en het herstellen van de energiebalans zijn de basisprincipes van de Chinese geneeswijzen. 

Naast acupunctuur is ze ook Soundhealer (helen met geluid m.b.v. klankschalen, stemvorken,...) en heeft ze zich ook toegelegd op Transactionele Analyse en Embodied Coaching.


In de praktijk streeft zij met haar unieke combinatie van deze verschillende behandelingen naar een herstel van de verstoorde energiebalans. 


Deze geneeswijzen zijn complementair aan de Westerse geneeskunde en vervangen ze niet. Doorverwijzing  naar de arts is vaak aangewezen, en zo kan de arts ook, doorsturen naar de acupuncturist.

 

 

bottom of page