top of page

Qigong op de weide (grens Ternat Liedekerke) in de zomer periode 2024

In de zomer, tijdens de langste dagen van het jaar, wil ik graag buiten Qi Gong aanbieden. Mijn weide is rustig gelegen en biedt een prachtig zicht op Liedekerkebos en de weide met paarden. We duimen voor aangenaam weer!!!

 

Thema:  Qi-regulerende oefeningen - Introductie in ‘Het Spel van de 5 Dieren’ en wat er zich verder aandient ...

Voor beginners en gevorderden.

Elk van de 5 elementen/bewegers is gelinkt aan de voorstelling van een dier met de bijbehorende fysieke (beweging) en mentale (aandacht en expressie) eigenschappen. Het beoefenen hiervan is speels en soms humoristisch, maar brengt ook veel diepgang, rust en aarding.

De dieren zijn de beer, de kraanvogel, de tijger, het hert en de aap. 

Wanneer:

De data zullen nog aangekondigd worden.

Van 20u tot 21u

Kostprijs

wegens de onvoorspelbaarheid van het weer, vrije bijdrage per avond op mijn rekeningnummer BE70 0013 6825 5425

Wat breng je mee en wat draag je?

gemakkelijke kledij, warme trui, gemakkelijke schoenen.

Opgelet er is geen toilet op mijn weide!!

Wat is qi gong?

Letterlijk betekent het de “kunst/vaardigheid om met je qi/energie om te gaan”. Maar wat houdt dat nu in?

Qi Gong bestaat uit oefeningen in beweging en in rust gebaseerd op de eeuwenoude principes van de Oosterse geneeswijzen en filosofie. Het fysieke, energetische en het spirituele zijn geïntegreerd, waarbij je dichter bij jezelf komt en je innerlijke rust vindt, en zo goed voor je gezondheid zorgt.

De laatste jaren bestudeerde ik de vele overeenkomsten in de benadering van stressrespons volgens de Westerse (psycho-) neurologie en de Oosterse geneeswijzen. Dit is een enorme verrijking en verduidelijking.

Qi gong kan je op alle leeftijden beoefenen. Als er een gezondheidsprobleem is, kan je me dat in vertrouwen meedelen zodat ik aanpassingen kan aanbieden (het is niet de bedoeling om een probleem in de groep te bespreken omwille van de privacy).

Meer info via het contactformulier op deze website of via 0494 477 625

WAAR: je wandelt of fietst ongeveer 150 meter op de veldweg richting Hertigembos en Liedekerkebos. De veldweg begint net naast Nieuwbaan 107 Ternat (nog dichtbij Liedekerke). Je kan er gemakkelijk met de fiets naartoe komen, maar parkeren kan op de straat. Met de fiets geraak je tot aan de weide.

bottom of page