top of page

Baby Massage in de Pastorie van Denderleeuw

Groepslessen: per 4 sessies, 3 opeenvolgende en een herhaling, in kleine groepjes met

4 deelnemende baby's met ouder/grootouder

Prijs: 140€

Meebrengen: een mat , dekentje, extra pampers.

Je krijgt een overzicht van de massagetechnieken mee voor thuis.

Individuele sessies zijn mogelijk op aanvraag.

 

Als je kindje zich goed ontspannen voelt, vindt het gemakkelijker zijn ritme en verloopt het familieleven harmonischer. Het motto is: happy baby - happy family.

De babymassage is gebaseerd op shiatsu en Chinese pediatrische massage (kindertuina) gecombineerd met recente neuro-motorische inzichten.

Leeftijd vanaf 7 à 8 weken.

 

De baby ontwikkelt zich in het eerste levensjaar volgens 3 meridiaanfamilies. De massage wordt aangeleerd volgens deze 3 families en geeft naast ontspanning een stimulans voor de motorische ontwikkeling, bevordert de verbondenheid met de ouders en vormt een basisveerkracht voor de rest van hun leven. Kortom draagt de massage bij aan de belangrijke eerste 1000 dagen.

 

Ook de ouders krijgen een aantal eenvoudige oefeningen aangeleerd om hun energie beter te kunnen regelen. Als hun energie in balans is, wordt ook de zorg voor de baby gemakkelijker.

Daarnaast worden ook wat tips gegeven bij kleine ongemakken.

 

Achtergrond lesgeefster: Christine Sterckx, acupuncturiste met vooropleiding licentie Kinesitherapie, docente Kindertuina en Babyshiatsu bij OTCG (Opleidingsinstituut Traditionele Chinese Geneeswijzen) in de KDG Antwerpen

bottom of page